Zgodba Cojzle

Igor Mihelič, lastnik in chef Cojzle, se je s svetom brezglutenske prehrane soočil, ko je družinski član dobil diagnozo celiakije. Spoznal je, da je celiakaš prikrajšan za marsikateri gurmanski užitek, predvsem v restavracijah, saj je brezglutenska hrana zaradi možnosti kontaminacije dosegljiva le v popolnoma brezglutenskih obratih.  Za gostinca, tako po izobrazbi kot srcu, z leti izkušenj v vrhunskih restavracijah, celo tistih z Michelinovo zvezdico, je bilo odprtje brezglutenskega delíja pravzaprav naraven korak naprej. Nastala je Cojzla.
 
Deli Cojzla je majhna butična restavracija, kjer pripravljamo različne brezglutenske jedi, od 100% ajdovih rezancev pa do »na pari kuhanega falafla, odetega v fermentirano ajdovo palačinko«. Za tiste, ki želijo trendovski burger, pa se tudi najde kar nekaj različnih opcij. V Cojzli vedno iščemo nove izzive, med prvimi drugačnimi je bil jabolčni zavitek brez dodanega sladkorja in že omenjen falafel. Pred več kot petimi leti smo se podali na področje kruha z drožmi in sedaj, po letih testiranj, so v ponudbi zmesi za kruh z drožmi, zmesi za potičke z drožmi in 100% ajdove palačinke z drožmi, katere preprosto morate preizkusiti. So namreč edinstvene v vseh pogledih, tako v vsebini, kot v preprosti pripravi.
Naša ponudba je namenjena vsem gurmanom, vsekakor pa vsem tistim, ki zaradi različnih razlogov ne smejo uživati glutena.